HAYVANCILIKTA BAŞARININ SIRRI BİRLİK OLMAK
Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB), Çiftlik Danışma Merkezi tarafından 4.sü düzenlenen ‘Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Eğitimi’ne katılan Hollanda Damızlık Birliği (CRV) Bölge ve Satış Müdürü Tom Van Der Meulen, başarılarının sırrını “Birlik olmak, kayıt tutmak ve verilere dayalı hayvancılık yapmak” sözleriyle açıkladı.
Kuşadası’nda gerçekleştirilen eğitimde konuşan ADSYB Başkanı Mehmet Sedat Güngör, birlik üyelerinin desteklemelerden en üst oranda faydalanması için bir çok projeye imza attıklarını belirtti. ADSYB üyesi 150 yetiştiricinin katıldığı eğitim toplantısına konuşmacı olarak Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Akın, Hollanda Damızlık Birliği (CRV) Bölge ve Satış Müdürü Tom Van Der Meulen, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Türkmen ve TKDK uzmanları katıldı.
Programda yetiştiricilere akademisyenler ve uzmanlar tarafından, ‘sığırlarda ayak ve tırnak bakımı, süt sığırcılığı ve modern metotlar, sığırlarda sınıflandırma, süt analizi değerlendirmesi, sütçülükte son gelişmeler ve kriz döneminde işletme yönetimi gibi konularda eğitim verildi. Hollanda Damızlık Birliği (CRV) Bölge ve Satış Müdürü Tom Van Der Meulen ise Holanda’daki Süt Sığırcılığı ve Modern Metotlar ve Sığırlarda Sınıflandırma konularında bilgiler verildi. Meulen konuşmasında başarılarının sırrını ise “140 yıllık başarılarımızın sırrı Birlik olmak, kayıt tutmak ve verilere dayalı hayvancılık yapmak” sözleri ile özetledi. (İHA)
Yazı hakkında yapılan yorumlar