YERLİ MALI HAFTASI VE SLOW FOOD’A DAVET

Toprakla Gelen 24 Kasım 2018

Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği, 11-14 Aralık 2018 tarihleri arasında Yerli Malı Haftası ve VI Slow Food Toprak Ana Günleri düzenliyor. 4 gün sürecek etkinliklerde Onkolog Dr. ve yazar Yavuz Dizdar, Bodrum’ da 10 ortaokul ve lisede ikibin genç ile Yerel Beslenme ve fast food üzerine söyleşi gerçekleştirecek. 14 Aralık Cuma ise Bodrum merkez pazarında köylü tezgahlarının  yanında, sıcak tarhana çorbası ve Bodrum Gemici Peksimeti dağıtımı gerçekleştirilecek. 

Slow Food- Yavaş Gıda hareketi, 1986’da İtalya’ da Carlo Petrini  tarafından Roma’da açılan hamburger zincirine karşı başlatılmış, günümüzde uluslararası bir harekete dönüşmüştür. Hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığı- fast food a karşı geleneksel ve yerel tarifleri, beslenme biçimlerini, ekosistemleri korumayı teşvik eden  Slow Food – Yavaş Gıda hareketi 160′den fazla ülkede bulunan destekleyicileri, unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin sürdürülebilir üretimi üzerine çalışan 2 binden fazla yemek kuruluşu, bin 300 yerel grubu ile iyi, temiz ve adil gıda ile, topluma ve çevreye olan sorumlulukları bir araya getiren bir sivil toplum kuruluşudur. 2009 yılından bu yana her sene 10 Aralık’ta Slow Food tarafından kutlanan Terra Madre- Toprak Ana Günü ise, yerel gıdayı pazara getiren üreticilere saygı günü olarak kabul ediliyor.

 

 


Yazı hakkında yapılan yorumlar

avatar
  Yorumunu Takip Et  
Bildir

Haber Bülteni

Toprakla Gelen sitesinde paylaşılan son dakika haberleri ve özel röportajları anında posta kutunda görmek ister misin?


Sosyal Medyada Biz

Yazarlarımız

Enver OlgunsoyTüm
Yazıları
Sinan DoğanTüm
Yazıları
Özgür KurşunTüm
Yazıları
Türker AdakaleTüm
Yazıları
Özdem EkinciTüm
Yazıları
Aydın ŞenerTüm
Yazıları
Destina AkgünTüm
Yazıları