ŞARBON SÖYLENTİSİ, MENÜLERİ İPTAL ETTİRDİ

Toprakla Gelen 20 Eylül 2018

Geçtiğimiz günlerde Ankara Gölbaşı’nda bir besi çiftliğinde ortaya çıkan vaka ile Türkiye gündemine gelen, Sivas ve İstanbul’da yaşanan hayvan ölümlerinin ardından yaşanan şarbon paniği, hazır yemek sektöründe menüleri değiştirtti. Türkiye genelinde firmalar, çalışanlardın taleplerini dikkate alarak, hazır yemek ve catering hizmeti aldıkları firmalardan menülerinde kırmızı et yerine, beyaz et, balık ve bakliyat ağırlıklı menü talep etti.

Türkiye genelinde 7 milyon kişinin hazır yemek hizmeti aldığını belirten Bortar Hazır Yemek ve Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Sektörümüz menülerini aylık olarak yapar ve firmalara gönderir. Ekim ayı menüleri şu an firmalara gitti. Çok büyük menü değişim talebi var. Kırmızı et yerine beyaz et, bakliyat ve balık menüsü talebi geliyor. Bizim hizmet verdiğimiz firmalardaki değişim talebi oransal olarak yüzde 30’u buluyor” diye konuştu. Küçükkurt, firmalarla yaptıkları görüşmelerde menü değişikliği talebinin çalışanlardan geldiği bilgisinin paylaşıldığını ifade ederek, “Bu durumun bir kaç ay daha devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.


Yazı hakkında yapılan yorumlar

avatar
  Subscribe  
Bildir

Haber Bülteni

Toprakla Gelen sitesinde paylaşılan son dakika haberleri ve özel röportajları anında posta kutunda görmek ister misin?


Sosyal Medyada Biz

Yazarlarımız

Nihat DELİBAŞITüm
Yazıları
Enver OlgunsoyTüm
Yazıları
Özgür KurşunTüm
Yazıları
burcuesmerTüm
Yazıları
Türker AdakaleTüm
Yazıları
Aydın ŞenerTüm
Yazıları
Sinan DoğanTüm
Yazıları
Özdem EkinciTüm
Yazıları
Erdim ERDURANTüm
Yazıları
Destina AkgünTüm
Yazıları