MERDİVENALTI ZEYTİNYAĞINDAN UZAK DURUN

Toprakla Gelen 09 Mart 2019

Aydın Ticaret Borsası Laboratuvar Hizmetleri’nden Tadım Uzmanı Yusuf Küçük, iyi zeytinyağı için merdivenaltı üretimden uzak durma çağrısında bulundu. Küçük, ““Düzgün bir zeytinyağı almak istenirse markalar tercih edilmeli. Bizim kesinlikle çok karşı olduğumuz bir durum var. Merdiven altı üretimlerden ya da yol kenarında olanlardan alınmamalı” dedi.

Zeytin, zeytinyağı başta olmak üzere süt ürünleri ve şarap sektörünü İzmir’de buluşturan Olivtech – 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nda, Sofralık Zeytin Tadım Eğitimi’nin ardından Olivtech, Zeytinyağı Tadım Eğitimi’ne  ev sahipliği yaptı. Sektör profesyonelleri başta olmak üzere zeytinyağları ile fuarda yer alan katılımcıların da takip ettiği eğitimi; Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden tadım uzmanı ve Gıda Mühendisi Dr. Oya Köseoğlu, Aydın Ticaret Borsası Laboratuvar Hizmetleri’nden Tadım Uzmanı Yusuf Küçük ve Ayvalık Ticaret Odası Laboratuvar Hizmetleri’nden Kimya Mühendisi Yeşim Bayraktar verdi.

İYİ ZEYTİNYAĞI NASIL OLMALIDIR

Son tüketiciler için ‘İyi bir zeytinyağı nasıl olmalıdır’ sorusunu yanıtlayan Aydın Ticaret Borsası Laboratuvar Hizmetleri’nden Tadım Uzmanı Yusuf Küçük, “Düzgün bir zeytinyağı almak istenirse markalar tercih edilmeli. Bizim kesinlikle çok karşı olduğumuz bir durum var. Merdiven altı üretimlerden ya da yol kenarında olanlardan alınmamalı. Zeytinyağının üretiminde yapılan hataları yok saydığımızda; paketleme ve satışa sunumunda her şey mahvoluyor. Plastiklerin içine dolduruyorlar, bütün gün güneşin altında yol kenarında duruyor. Zeytinyağının düşmanı; ısı, ışık ve oksijendir. Bunun üçünü de yapıyorlar. Bu şekilde iyi bir yağ yemeleri mümkün değil. Kendi sağlıklarıyla oynuyorlar. Zeytinyağı koyu renkli şişede, serin yerde muhafaza edilmeli ve şişenin ağzı açık kalmamalıdır” dedi.

Yusuf Küçük

TAZE ZEYTİNYAĞI KOKUSU

Zeytinyağının tadıldığında ağızda hoş bir tat bırakması gerektiğini ifade eden Küçük, “Bir zeytinyağı taze kokmak zorunda. Kokladığınızda sizde hoş bir his bırakmalı. Ağzınızda dolaştırdığınızda acılığı ve yakıcılığı hissetmek zorundasınız. Bunlar zeytinyağında pozitif özellikler. Koklayarak algılanabilir. İnsanlar burunlarını, ağızlarını kullanacak. En önemli noktalar bunlar” dedi. Türkiye’yi gezerek zeytinyağı tüketimini artırmayı hedeflediklerini kaydeden Küçük, “Aydın Ticaret Borsası olarak Türkiye’nin 30 ilini dolaştık. Zeytinyağı tüketiminin pazar payını artırmak için çalışıyoruz. Buna benzer projeler olması lazım. Doğru yağ nasıl olmalı bunları anlatıyoruz. Bizim marka sorunumuz yok. Önemli olan düzgün yağ olması. Bölge ayırmadan biz yağları inceliyoruz, profesyonel tadımcıyız. Hoş bir tat bırakıyorsa iyi bir zeytinyağıdır” diye konuştu. (TOPRAKLA GELEN) 


Yazı hakkında yapılan yorumlar

avatar
  Subscribe  
Bildir

Haber Bülteni

Toprakla Gelen sitesinde paylaşılan son dakika haberleri ve özel röportajları anında posta kutunda görmek ister misin?


Sosyal Medyada Biz

Yazarlarımız

Nihat DELİBAŞITüm
Yazıları
Enver OlgunsoyTüm
Yazıları
burcuesmerTüm
Yazıları
Özgür KurşunTüm
Yazıları
Türker AdakaleTüm
Yazıları
Aydın ŞenerTüm
Yazıları
Özdem EkinciTüm
Yazıları
Sinan DoğanTüm
Yazıları
Destina AkgünTüm
Yazıları
Erdim ERDURANTüm
Yazıları