KIVIRCIK MARUL SAKSIYA GİRDİ, HEDİYELİK OLDU

Toprakla Gelen 09 Şubat 2019

Yalova’nın Altınova ilçesinde bir seracı, marulu saksılara taşıdı. Kıvırcığı saksıda satın alan vatandaşlar, istedikleri kadar koparıp taze taze yiyebiliyor.

Marulların hastalıktan korunması ve kimyevî ilaç kullanmadan yetiştirilmesi için bir çare arayan Soner Denizli, kıvırcık yeni yönteme imza attı. Kıvırcık üretimini saksılara taşıyan Soner Denizli, bu sayede hem daha fazla mahsul almaya başladı, hem de daha sağlıklı ürünler üretmeyi başardı. Büyük AVM’lerin ilgisini çeken saksıda kıvırcık, çiçek gibi paketlenerek satışa sunulmaya başlandı. Üzerinde hiçbir ilaç kalıntısı bulunmayan kıvırcıklar AVM’lerden tam not aldı.

DOĞAL YÖNTEMLERLE ÜRETİM

Ürünün bir avantajı ise, saksıda kıvırcık alanların bunu evlerinde haftalar boyunca yeşil tutup, ihtiyaçları kadarını kullanmalarına imkan vermesi. Bütün yaprakları kullanılsa dahi toprakta kalan bölüm yeniden yeşerdiğinden vatandaşlar kıvırcığı defalarca kullanabiliyor. Üretimin çıkış noktası hakkında bilgi veren Denizli, “Toprakta üretim yaparken ürünü hastalıktan korumak için birçok ilaç kullanıyorduk. Biz tamamen doğal yöntemle üretim yapmanın yollarını aradık. Bu esnada saksıda üretime yöneldik. Tamamen doğal maddeleri kullanmaya başladık. Bu sayede hem birim alandan daha fazla ürün elde etmeye, hem de doğal kıvırcıklar üretmeye başladık. Ardından AVM’ler den talep gelmeye başladı. Buralarda laboratuvarda incelenen ürünler hiçbir kalıntı olmadığından rağbet gördü” dedi.  (TOPRAKLA GELEN)


Yazı hakkında yapılan yorumlar

avatar
  Subscribe  
Bildir

Haber Bülteni

Toprakla Gelen sitesinde paylaşılan son dakika haberleri ve özel röportajları anında posta kutunda görmek ister misin?


Sosyal Medyada Biz

Yazarlarımız

Nihat DELİBAŞITüm
Yazıları
Enver OlgunsoyTüm
Yazıları
Özgür KurşunTüm
Yazıları
Türker AdakaleTüm
Yazıları
Sinan DoğanTüm
Yazıları
Aydın ŞenerTüm
Yazıları
Özdem EkinciTüm
Yazıları
Erdim ERDURANTüm
Yazıları
Destina AkgünTüm
Yazıları