KARAKILÇIK BUĞDAY HASADI BAŞLADI

Toprakla Gelen 12 Temmuz 2019

Karakılçık Buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ve taş değirmende öğüterek adına “Ata Ekmeği” denen ekmeği üreten Seferihisar Belediyesi, bu senenin Karakılçık buğday hasadına başladı.

2011’de Seferihisar’ın Gödence köyünde tesadüfen bulunan bir avuç Karakılçık Buğdayının serüveni, 1 dönüm tarla ile başlayarak şu anda 300 dönüme ulaştı. Karakılçık Buğdayından elde edilen un ile Turgut ve Ulamış köylerinde yaşayan kadınların taş fırınlarda yaptığı ekmekler, Seferihisar Belediyesi tarafından işletilen bakkallarda tüketici ile buluştu.

Seferihisar Belediyesi’ne ait e-ticaret sitelerinde en çok satılan ürünlerden biri olan Ata Ekmeği ve bu ekmeğin yanına en çok yakışan, sadece Seferihisar’a özel olan Armola Peyniri Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenecek olan  Karakılçık ve Armola Şenliği’nde bir kez daha ilgi odağı olacak.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Karakılçık Buğdayı ile ilgili yaptıkları “Alım Garantili Buğday” projesiyle kaybolmak üzere olan tohumu şu an 300 dönüm tarlada ürettiklerini ve köylüyü tekrar toprakla buluşturduklarını söyledi. Yetişkin “Bu proje ile belediye olarak devletin buğday için açıkladığı taban fiyatını baz alarak, açıklanan fiyatın üç mislini köylümüze vereceğiz. Bu şekilde köylümüz daha çok kazanacak ve bu sayede daha çok üretecek. Seferihisar Belediyesi olarak bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz, her zaman üreticimizin yanındayız” diye konuştu. (TOPRAKLA GELEN)


Yazı hakkında yapılan yorumlar

avatar
  Subscribe  
Bildir

Haber Bülteni

Toprakla Gelen sitesinde paylaşılan son dakika haberleri ve özel röportajları anında posta kutunda görmek ister misin?


Sosyal Medyada Biz

Yazarlarımız

Nihat DELİBAŞITüm
Yazıları
Enver OlgunsoyTüm
Yazıları
Özgür KurşunTüm
Yazıları
burcuesmerTüm
Yazıları
Türker AdakaleTüm
Yazıları
Aydın ŞenerTüm
Yazıları
Sinan DoğanTüm
Yazıları
Özdem EkinciTüm
Yazıları
Erdim ERDURANTüm
Yazıları
Destina AkgünTüm
Yazıları