2.ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ TOPLANIYOR

Toprakla Gelen 17 Nisan 2019

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü tarafından 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde “2. Ulusal Sütçülük Kongresi” yapılacak. Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Feyzi Önder Konferans Salonu’nda yapılacak etkinliğe, özel sektör temsilcilerinin ve bilim insanlarının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

İlki 2017 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü tarafından organize edilen kongrenin organizasyonunu bu yıl Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü üstlendi. İki yılda bir düzenlenen ve geleneksel hale getirilen kongreye Türkiye’nin pek çok üniversitesinden ve özel sektörden katılım olacak. İki gün sürecek olan kongre kapsamında toplam 10 oturum gerçekleşecek.

ÜRETİMİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

Prof. Dr. Harun UYSAL

Kongre konularında tecrübeli olduklarını belirten 2. Ulusal Sütçülük Kongresi Düzenleme Kurulu ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Başkanı Vekili Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, “İnsanlar için vazgeçilmez olan gıda ve gıdanın önemli bir bölümünü oluşturan süt üretiminin sürdürülebilirliği toplumların sağlığı ve geleceği açısından büyük önem arz etmektedir.  Diğerlerine nazaran üretim risklerinin daha fazla olduğu süt ve süt ürünleri sektörü; hava koşulları, küresel iklim değişikliği,  çevre, enerji, tüketici tercihleri, hammadde maliyetleri, piyasa koşulları ve teknoloji düzeyi gibi parametrelerin etkisinde kalan dinamik bir yapıdır. Bu nedenle sektöre yönelik politika ve stratejilerin yapılacak olan kongre, sempozyum, çalıştay gibi organizasyonlarla kısa ve uzun vadede oluşturulması ve güncellenmesi zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Bu amaçla düzenlenen ‘2. Ulusal Sütçülük Kongresi’, süt bilimi ve teknolojisindeki yeni gelişmelerin ve ülkemiz süt sektörünün küresel rekabette ve sürdürülebilirlikte başarılı olabilmesi için izlenmesi gereken stratejilerin tartışılacağı bir platform olacaktır” diye konuştu.

IDF GENEL DİREKTÖRÜ DE KATILACAK

Uysal ayrıca kongrede Uluslararası Sütçülük Federasyonu(IDF) Genel Direktörü Caroline Emond’ın sunum yapacağı bilgisini paylaştı. Kongresi’nin ana düzenleyicileri arasında; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Tarım ve Orman Bakanlığı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Süt, Et ve Gıda Üreticileri ve Sanayicileri Birliği (SETBİR), Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD), Ulusal Süt Konseyi (USK) ve Zootekni Federasyonu bulunuyor.  130’un üzerinde bildiri gelen kongrede Avrupa, Polonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de katılımcılar olacak.  (TOPRAKLA GELEN)


Yazı hakkında yapılan yorumlar

avatar
  Subscribe  
Bildir

Haber Bülteni

Toprakla Gelen sitesinde paylaşılan son dakika haberleri ve özel röportajları anında posta kutunda görmek ister misin?


Sosyal Medyada Biz

Yazarlarımız

Nihat DELİBAŞITüm
Yazıları
Enver OlgunsoyTüm
Yazıları
burcuesmerTüm
Yazıları
Özgür KurşunTüm
Yazıları
Türker AdakaleTüm
Yazıları
Aydın ŞenerTüm
Yazıları
Özdem EkinciTüm
Yazıları
Sinan DoğanTüm
Yazıları
Destina AkgünTüm
Yazıları
Erdim ERDURANTüm
Yazıları